Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

De Mercedes-Benz 300 SL Gullwing is een kroonjuweel voor elke ambiteuze autoverzamelaar.
Scroll down

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Deze Mercedes-Benz 300 SL Gullwing staat centraal in onze collectie, niet alleen als een opmerkelijk vintage voertuig, maar ook als inspiratiebron voor de beroemde kunstenaar Harold Cleworth. n de wereld van klassieke auto’s zijn er weinig modellen die zoveel verwondering en aandacht afdwingen als de 300 SL Gullwing. Zijn iconische vleugeldeuren, een wonder van techniek en design, belichamen de pioniersgeest van zijn tijdperk en spreken tot de verbeelding van zowel liefhebbers als verzamelaars.

De Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, geproduceerd van 1954 tot 1957, is een toonbeeld van automotive innovatie. Zijn gestroomlijnde en aerodynamische silhouet, in combinatie met die kenmerkende naar boven openende deuren, bepaalden een nieuw tijdperk van auto-ontwerp. Aangedreven door een krachtige 3.0-liter zescilinder lijnmotor met directe brandstofinspuiting, was de 300 SL Gullwing de snelste productieauto van zijn tijd. Het baanbrekende brandstofinjectiesysteem was een revolutie, waardoor zowel de prestaties als de brandstofefficiëntie werden verhoogd, wat kenmerkend is voor de techniek van Mercedes-Benz.

 

Over deze auto

Bouwjaar: 1955
Prijs: Exhibition only
Vermogen: 390 PK
Kilometers: 43.839 Km
Eerste tenaamstelling:
Kleur: Zwart
Interieur: Grijs
Bodywork: Coupé
Transmissie: Handmatig

Wat deze specifieke 300 SL Gullwing onderscheidt, is de unieke connectie met kunst. Harold Cleworth, een prominent figuur in de autokunst, vereeuwigde dit specifieke model met zijn meesterlijke penseelstreken en creëerde een afbeelding die symbool werd voor een heel tijdperk. Cleworth’s weergave van de 300 SL Gullwing is een blijvend symbool geworden van automotive uitmuntendheid, waardoor dit al onderscheidende voertuig zich nog meer verheft binnen het klassieke autowereld.

Het bezitten van deze Mercedes-Benz 300 SL Gullwing gaat niet alleen over het hebben van een klassieke auto; het gaat over het omarmen van een erfenis. Met zijn tijdloze ontwerp, baanbrekende kenmerken en artistieke betekenis blijft dit iconische voertuig een hoeksteen van onze uitgebreide autocollectie – een eerbetoon aan zowel technische innovatie als artistieke briljantie.

215
PK
1955
Bouwjaar
6
Cilinders

Neem vandaag nog contact met ons op om een bezichtiging te plannen.

Mail: info@roadsight.nl Telefoon: +31 (0) 20 808 8031

Misschien vindt u dit ook leuk:

Aston Martin DB2/4 MKII

Aston Martin DB5

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing