Aston Martin DB2/4 Mark II

Ontdek de stijlvolle en krachtige Aston Martin DB2/4 MKII, voorheen eigendom van Aston Martin CEO Dr. Ulrich Bez
Scroll down

Aston Martin DB2/4 MKII Aston Martin DB2/4 MKII

  • Mille Miglia eligible
  • Voorheen eigendom van Aston Martin CEO Dr. Ulrich Bez
  • Een van de snelste productieauto’s van zijn tijd
  • Originele Britse registratie ‘LDB 2’  

De Aston Martin DB2/4 Mark II werd geproduceerd van 1955 tot 1957 en is een uitstekend voorbeeld van autoverfijning en prestaties uit die tijd. Het onderscheidt zich van de eerdere DB2/4 MKI door verbeterde aerodynamica en een krachtigere 2.9-liter zes-in-lijn motor, wat resulteert in een aanzienlijke toename van kracht en efficiëntie. In tegenstelling tot de latere DB2/4 MKIII heeft de MKII een gestroomlijnder en verfijnder exterieurontwerp, terwijl het de krachtige prestaties en luxueuze interieur behoudt die kenmerkend zijn voor de DB-serie. Deze kenmerkende eigenschappen maken de DB2/4 Mark II tot een gewilde klassieker in de autowereld, met een combinatie van vintage charme en verbeterde prestaties.

Over deze auto

Bouwjaar: 1956
Prijs: Exhibition only
Vermogen: 165 PK
Kilometerstand: 27.600 Miles
Productiedatum: 30-11-1956
Kleur: Two-tone Licht Cyaan – Donker Cyaan
Interieur: Groen
Bodywork: Coupé
Transmissie: Handmatig

Deze Aston Martin DB2/4 MKII is een opvallend exemplaar, gekenmerkt door zijn opvallende tweekleurige lichte cyaan over donkere cyaan exterieur, een kleurenschema dat naadloos aansluit bij het weelderige groene interieur. Deze combinatie voegt niet alleen toe aan zijn esthetische aantrekkingskracht, maar benadrukt ook de aandacht voor detail en vakmanschap die synoniem zijn aan Aston Martin. Deze specifieke DB2/4 Mark II in uitzonderlijke staat verkeert, een bewijs van het nauwgezette onderhoud en de zorg gedurende de jaren. Zijn naadloze prestaties op de weg versterken verder zijn status als goed bewaarde klassieker, waardoor het een genot is om te rijden en te ervaren.

Bovendien wordt dit opmerkelijke model geleverd met een unieke historische herkomst Een met de hand geschreven lijst van de latere eigenaren is nauwkeurig vastgelegd, inclusief een opmerkelijke bewaarder – Dr. Ulrich Bez, de geëerde CEO en voorzitter van Aston Martin Lagonda. Dr. Bez’ eigendom vanaf oktober 2008 voegt een extra laag van betekenis toe aan de nalatenschap van het voertuig. In 2023 hadden we het voorrecht om deze opmerkelijke Aston Martin te verwerven, ervoor zorgend dat het zijn waardevolle originele Britse registratie behoudt: ‘LDB 2’ (Lefthand DB2), een uniek stuk van zijn historische identiteit.

165
PK
1956
Bouwjaar
6
Cilinders

Misschien vindt u deze ook interessant:

Aston Martin DB2/4 MKII

Aston Martin DB5

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing